صادرات 500 میلیون یورویی ماشینآلات آلمانی به ایران در 2023
18.02.2024نکسژن دمودی: رونمایی از موفقیت
19.02.2024نکسژن دمودی: لزوم مشارکت اعضا
نکسژن، علاوه بر این که محلی امن برای استارتاپهای ایرانی است که بتوانند با رشد مهارتها و ارتقا استانداردهای خود برای ورود به بازارهای بینالمللی موفق باشند، تلاش میکند نقش حلقه مفقوده بدنه صنعت اعضای اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با دنیای نواوری و فناوری را بازی کند.
پس از برگزاری موفق رویداد دمودی نکسژن توسط اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با همکاری تریگآپ، اعضای کمیته راهبری نکسژن و مدیران اتاق ایران و آلمان، بر نقش ضروری اعضای اتاق در هدایت مسیر نواوری در ایران تاکید کردند.
کامران خوشی، یکی از اعضای کمیته راهبری نکسژن، نقش حیاتی سرمایهگذاران «فرشته» را برای ورود به اکوسیستم نوآوری در میان بحرانهای جهانی سرمایهگذاران خطرپذیر (Venture Capitals) پررنگ میداند:«در چند سال اخیر که وضعیت سرمایهگذاری ویسیها، هم در ایران و هم در دنیا دچار بحران شده، ورود سرمایهگذاران فرشته خارج از اکوسیستم نوآوری نقشی حیاتی پیدا کرده است. اتاقهای بازرگانی به عنوان واسطه سندیکایی بخش خصوصی میتوانند ماموریتی در همین راستا برای خود تعریف کنند. اتاق بازرگانی آلمان به راستی یک نمونه خوب و قابل کپی کردن در این زمینه است.»
در این رویداد، تعداد قابل توجهی از اعضای اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان شرکت کردند که نشان میدهد فعالیتهای نکسژن مورد توجه اعضا قرار گرفته است. اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با بیش از 1500 شرکت عضو، تنوع قابل توجهی از صنایع و کسب و کارها با اندازههای گوناگون دارد. حسین سرافراز، قائم مقام مدیرعامل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و المان و عضو کمیته راهبری نکسژن هم معتقد است با ورود اعضای اتاق از بدنه صنعت به نواوری، نکسژن میتواند یکهمافزایی منحصر به فرد ایجاد کند: «وقتی اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان به نوآوری و فناوری ورود کرد، فاصله اعضای اتاق از این فعالیتها زیاد بود. حالا اما میبینیم که اعضا از برنامههای اتاق از جمله ورود به مفاهیم به روز از جمله صنعت نسل چهار و دنیای نوآوری بیشتر شده است. ما از اعضای اتاق میخواهیم با مشارکت بیشتر در برنامههای نکسژن، نقش پررنگی در آینده اقتصاد و صنعت ایران داشته باشند».
از سوی دیگر، فراز جبلی، مدیرعامل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با اشاره به ظرفیت اعضای اتاق و همچنین چالشهای اقتصادی داخلی و بینالمللی، میگوید نکسژن میتواند جهت فعالیت خود را منطبق بر بازار تعیین کند:«مسیر حرکتی نکسژن میتواند به گونهای باشد که هم پاسخگوی نیاز اعضا باشد و هم پاسخگوی نیاز بازار. در شرایط سخت اقتصادی اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان باید نقشی منطبق با خلاهای موجود بازی کند. به طور خلاصه، تیمها، ایدهها و راهکارهای خود را همراستا با نیازهای صنعت تنظیم کنند».
در پایان، کسری امام صفاری، مدیر نوآوری و ارتباطات اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان روی شعار نکسژن که «ملاقات صنعت و نوآوری است» تاکید میکند:«این ظرفیت هم در اعضای اتاق و هم در بین استارتاپها وجود دارد که در کنار هم، به موفقیت برسند. نکسژن در اتاق ایران و آلمان میتواند بستری فراهم کند که صنایع بتوانند با ورود به نوآوری، جایگاه خود را در آینده بازار ارتقا دهند و هم استارتاپها در مسیر کارآفرینی، ارزش افزوده خلق کنند. با مشارکت فعال اعضا، میتوان استارتاپهای موفق را به حلقه اعضای اتاق اضافه کرد».